top of page
  • Фото автораЛилия Ткаченко

Пісочна терапія

Кольорова пісочниця – прекрасний посередник для встановлення контакту з дитиною. І якщо вона погано говорить та не може розповісти дорослому про свої переживання, то в таких іграх з піском все стає можливо. Програючи хвилюючу ситуацію за допомогою маленьких фігурок, створюючи картину з піску, дитина розкривається, та дорослі отримують можливість побачити внутрішній світ дитини в даний момент та в ході пісочної терапії вона обов’язково «виллється» на піщану поверхню. Але це далеко не єдиний плюс пісочної терапії: вона чудово розвиває дрібну моторику (пісок завдяки своїй структурі благотворно впливає на тактильні відчуття та стимулює нервові закінчення, які знаходяться в подушечках пальців), фантазію, творчі здібності, образне мислення та багато іншого.

Робота з піском заспокоює (особливо гіперактивних дітей) – в ньому начебто міститься цілюща сонячна енергія, яка заряджає нас позитивними емоціями.

Хороша пісочна терапія для дошкільнят і тим, що при створенні тих чи інших композицій тут не потрібні художні навички, як в малюванні. Отже, немає місце розчаруванням, помилкам та невпевненості у власних силах. На «пісочному» занятті діти розкуті, веселі та натхнені: вони створюють власний світ, робити це нескінченно приємно.

Пісочна терапія схожа на гру, а в грі дитина пізнає навколишній світ, долає труднощі, вчиться вирішувати дорослі проблеми. Тут важлива участь педагога чи психолога, який вчасно допоможе знайти малюку рішення та вихід з ситуації, що склалася.














8 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page